Morebeer.nl
       


Morebeer Brewing & Proefbrouwerij Gulpener

Style: Speltbeer
ABV: 6,5%
IBU: 22

Colour: Blonde, Hazy

Malts: Pilsener malt (Basis), Oberkulmer Rotkorn (Unmalted Spelt) and Munich.
Hops: Classic Hallertau (Bitter), fresh from the Gulpeneer gaden Bramling Cross (Aroma)

Yeast: New England Yeast



Morebeer Brewing werd benaderd door de passievolle Rogier Scherpbier, om met zijn spelt (Oberkulmer Rotkorn) graan een bier te gaan brouwen.
Brouwer Timothy is samen met Rogier rond de tafel gaan zitten om een recept te ontwikkelen. Bij proefbrouwerij Gulpener waren de heren welkom om samen met Bas Jacob een vernieuwend bier te brouwen en kwam nog met een mooie twist aan het bier.

Het resultaat?

Een bier waar in de spelt een belangrijke maar geen eenzame rol speelt. Deze verfrissende oerspelt korrels worden verrijkt door de verse hoppen uit de tuin van Gulpeneren en vergist met een moderne NEW ENGLAND gist. Dit te samen geeft een uniek speltbier dat, tonen van steenfruit, aardse toetsten en een verfrissende afdronk bevat.

Rogier Scherpbier approached Morebeer Brewing with the idea to use his Oberkulmer Rotkorn Spelt in a beer. Together with Timothy (Morebeer), they developed a recipe which they presented to Bas Jacob of Proefbrouwerij Gulpener, where the 3 gentlemen added a beautiful twist to the beer.

A beer where Spelt had an important role, but is enriched by fresh hops from the Gulpener garden and fermented with a modern New England yeast.

The result: A unique Spelt Beer with hints of stone fruits, earthly notes and a refreshing aftertaste.